1. 12. 2013

SOM SOB A BUDEM U VÁS BÝVAŤ

Poznáte také tie plechové krabičky, ktoré vám doma ležia napríklad z cukríkov? Poznáte? Máte? A nechcete si ich ozdobiť?;-)

Trochu do vianočna. To by sa tak aktuálne hodilo. Škoda, že ja som tú svoju krabičku "musela" neodkladne vyrobiť už v noci, a tak sa dnes budeme musieť zaobísť bez fotopostupu. Ale nič fotodôležité na tom nie je, stačí mať len po ruke zopár vecí:

lepidlo, štetec, akrylovú farbu, odlakovač, nožnice, (zatiaľ) nudnú krabičku a nejakú peknú servítku.

Pôvodnú farbu na krabičke odstrániť odlakovačom (prípadne trochu prebrúsiť šmirglom) a celé viečko natrieť akrylovou (napríklad bielou) farbou. Vrstvu po vrstve, až kým nebude nikde nič presvitať. Nechať uschnúť a z najvrchnejšej, potlačenej časti servítky zatiaľ povystrihovať soba. Alebo dvoch. A vločky. A bodky. A tak. Potom už to len všetko nalepiť na tú krabičku.

Na záver už len doladiť detaily, zatrieť, čo treba (napríklad stopy lepidla po okrajoch nalepených obrázkov), zotrieť, čo treba (napríklad stopy farby po okrajoch krabičky), dolepiť, čo treba (napríklad parohy), prípadne nalakovať... Matne alebo lesklo.

Veď hovorím, nič na tom nie je.;-)


-end-


2 komentáre:

  1. Jsi sob a budeš u nás bývať? Tak ano a já se na tebe budu každý den usmívat, dávat do tebe jen ty nejzdravější vitamíny, růžové špunty do uší a jahodovou tyčinku na rty. Ty budeš těšit mě a já tebe. To by v tom byl čert, abych tě nezvládla vyrobit, vždyť už teď tě miluju, ušatý sobíku jeden. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ho-ho-ho-hooooo, som sob a smejem sa hlbokým sobím hlasooom.:D Až mi ušiská sčervenali (alebo boli červené už predtým?...;-)
      U Vivi by bolo každému (sobíkovi) naj-lep-šie. Lepšie než na severnom póle! ;-) :-**

      Odstrániť