9. 1. 2014

LUCY IN THE SKY WITH DIYAMONDS

Cesta k diamantom nebola nikdy jednoduchá. Ani tá moja nie. A ešte k tomu mi tie diamanty ani neostanú. Tomu hovorím diamantová nespravodlivosť. Pôjdu totiž do výkladu. Vystavovať sa. Aj keď nie zrovna v klenotníctve, to je asi jasné... ;-)



Úloha znela: urobiť niečo s troma videorámikmi z výkladu, ktoré pod tlakom času a slnečných lúčov načisto zožltli (čiernobiela foto k nim bola ale milosrdná). Neviem, či aj Picasso mal diamantové obdobie, ale ja také asi práve mám. Preto niet divu, že:

 Motív bol jasný. A postup vlastne hneď tiež. Rámik odmastiť liehom, natrieť akrylom na bielobielo a posypať diamantami.;-)

Čiže trblietavým práškom z papierníctva.;-) Predkresliť, natrieť lepidlom, nasypať diamantový prach a diamanty "vykresliť" dreveným špáratkom, kým je ešte lepidlo mokré. Vlastne to také ťažké ani nebolo. Len tie trblietky mám teraz všade... :-)

Ale prvý rámik je hotový. Na lesklých bielych poličkách v šedobielom interiéri obchodu sa bude vynímať. A diamantovo ligotať.

Už len dorobiť aj ostatné dva...

Brnkačka. Veď už som hovorila, že cesta k diamantom je jednoduchá.;-)

Aj v tomto flakóne je (vraj) diamantový prášok. Budem tomu veriť. Veď mám diamantové obdobie.

 Diamanty, sypte sa (mi)!


 -end-


6 komentárov:

  1. Luci ...to je "luxusní" !!!! Krásný nápad, úžasné provedení .......Marki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéé, luxusné? Fakticky? Presne taký výsledok som si totiž priala! A dúfala, že sa to podarí... Ďakujem ti Marki, to si ma maxi, maximálne potešila!:-))

      Odstrániť
  2. Alelůja! Tak už som do toho spadla zas -zamilovaná až po uši ... keď už ich nemám na prstoch, tak nech mám tie malé blyšťavé poklady aspon na ramiku ;-). A že vraj je to brnkačka? Tak ok, ja to idem vyskúšať. ;-) Tvoja diamantová lejdy. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vivinko, veď vieš, čo o diamantoch hovorila božská Marilyn. Niečo o "najlepšom priateľstve"... ;-)
      Ach, tie diamantové lejdýs... je ťažké ich nemilovať.:-)
      P.S.:A čo to vidím? Veď pre teba je už aj slovenčina úplná brnkačka!:D Perfišné!:-**

      Odstrániť
    2. Čo hovorila božská Mari, to musí byť pravda pravdoucí. A čo hovorí Lucinka z Vrecia, to je "non plus ultra". A k tej slovenčine - cvičím, cvičím, ako sa dá...Veď vieš. ;-)

      Odstrániť