10. 12. 2014

LUSY A MOLLIE TVORIA

Článok už nejaký ten čas čakajúci na svoje uverejnenie u Mollie (tvorí). Kým sa tak stane, poďme baliť darčeky tu, spolu.:-)

Starostlivo vybraný a s láskou kúpený či vyrobený darček je dokonalý už sám o sebe, to je jasnačka. No ak je ešte aj pekne zabalený, bude sa pod stromčekom vynímať (a obdarovaného poteší ešte o niečo viac). A to my presne chceme, žeáno(?).;-)

Tým najjednoduchším spôsobom, akým môžeme darček zabaliť, ponúkajú darčekové taštičky. No aby do nej nikto nenakukol skôr než to dovolí štedrovečerný zvonček, na vrch taštičky môžeme našuchoriť vrstvu jemného hodvábneho papiera. Ale to by bola trošku nuda. Ešte lepšie bude, ak si ten papier dopredu trošku ozdobíme, pomaľujeme, opečiatkujeme nejakým vianočným motívom. Hviezdičkami, stromčekmi, snehuliakmi... Farbou bielou, striebornou či zlatou...

Keď zoženiete pekný baliaci papier, máte takmer vyhrané. Potom už stačí balíček previazať (pokojne aj obyčajným špagátom) a je to. Alebo to chce ešte niečo viac? Rozhodne. Do stredu mašličky umiestnenú špeciálnu (magickúvianočnú svorku alebo (napríklad drevený) gombíček, ktorý dá darčeku úplne iný šmrnc.

Niektoré darčeky však majú krásne balenie už od výroby. Tak prečo ich neukázať? Nie všetko musí byť zabalené v papieri (a nie každý darček musí byť zabalený pestrofarebne). K nádhernej čierobielej krabičke stačilo zvoliť čiernobielu stužku a výsledok pôsobí krehko a nežne (a ladí tak s charakterom elegantnej srnčej siluety).♥

Iné krabičky (z papierníctiev či obchodov ako KiK a TEDi) naopak farbami priam hýria. Tie takisto do papiera už asi baliť netreba. No aby sme obdarovaného o ten pocit z rozbaľovania pod stromčekom neukrátili, hodvábny alebo ozdobný papier môžeme ukryť pod vrchnáčik. A jeho konce tajnosnubne zlepiť vianočnou samolepkou.

Občas ale stačia aj tie najjednoduchšie riešenia. Napríklad namiesto baliaceho papiera použiť nejakú výnimočnú štruktúrovanú (a dostatočne pevnú) vianočnú servítku a balíček jednoducho na oboch koncoch zviazať stužkou ako salonku. Takému darčeku by len málokto odolal. Pôsobí totiž viac než sladko, čo poviete?:-)


-end-

17 komentárov:

  1. Aj ja chcem tak krásne zabalené darčeky...aj dostať, aj darovať :D
    No ja keď sa snažím niečo zabaliť, zväčša to vyzerá ako neforemný zemiak :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D O neforemnom zemiaku pod vianočným stromčekom som síce ešte nepočula, ale tak... možno keby bol zabalený v peknej servítke alebo polepený vianočnými nálepkami... potešil by.:D Tak potom - darčeková taštička to istí (už len našuchoriť ten hodvábny papier na vrch). ;-)

      Odstrániť
  2. Ha! Zabalit dárek do "servítky", to je prima nápad! :-) Ta krabička se srnečkem... copak se v ní asi ukrývá??? A proč Vilu Viločku nemáme taky u nás???:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ááh Niki, keby si vedela, čo sa v tých krásnych krabičkách ukrýva... ešte krajšie šáločky! www.vrecenapadov.blogspot.sk/2014/06/hrncek-var.html ♥ A tú Vilu by ste u vás veru mali prediskutovať, také vily by podľa mňa mali stáť... v každom meste minimálne jedna!:-) /a potom by sme sa do nich nasťahovali/ ;-)

      Odstrániť
  3. Moc krásné inspirace na balení dárků, jééjda, tak to je musím rychle dokoupit, abych měla čas je krásně zdobit :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drahá eM, som si istá, že všetky parádne darčeky už máš dávno nakúpené, len nechceš, aby sme ti prišli lašovať do skríň... hmm, dobrá taktika!;-)) ...ale vlastne - darčekov nie je nikdy dosť a tuším je vždy čo dokupovať, že?:-) Tak ak by bolo treba pomôcť s balením, som tu!;-)

      Odstrániť
  4. Moc krásná balící inspirace! Já letos nějak stagnuju,stále nemám ani jeden dárek. Tvůj článek mě konečně aspoň trochu navnadil;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, tak to som rada, ak by bol baliaci článok aspoň trošku užitočný!:-) A posielam do lesa ešte jeden tip: do jednej krabičky (napríklad tej so srnkou) sa sama schovať, zaviazať nad sebou bodkovanú mašličku (nezabudnúť si ale pribaliť nejaké burské oriešky a čokoládky) a vyskočiť až na Vianoce.;-) A je to "bez starostí" a vianočných chystačiek. Taký malý zimný spánok.:-)) ...ale tým zimným spánkom som ťa asi moc "nenakopla", že?... Tak nič, zostaňme teda radšej pri "pláne A".;-)

      Odstrániť
  5. keby som dostala takto krásne zabalený darček, bolo by mi strašne ľúto ho rozbaliť. :D super to je ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Sangey, to si tiež každý rok doma pod stromčekom hovorím(e), že "to je škoda rozbaliť"! Ale potom... to aj tak nevydržíme.;-) Ďakujem!:-)

      Odstrániť
  6. Absolútne nádherné a dokonalé! U mňa budú Vianoce tohto roku v menšom počte a naozaj som pôvodne plánovala elegantnú igelitku alebo niečo podobné :D ale to si po tejto kôpke inšpirácie nemôžem dovoliť!!! :))) Krásne :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Elegantná igelitka!:D Taký kreatívny nápad môže vzniknúť jedine v Bashalande;-). Mne by taká taštička od teba teda vôbec nevadila, lebo viem, že v nej by boli samé (ružové?) poklady.♥ ;-)

      Odstrániť
  7. Křása! Človek aby dostal mindrák z toho, že nerobí také krásne balenie darčekom... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó nie! To som tým dosiahnuť nechcela!;-) Broňik, keďže som už malá tú česť s nejakým tým darčekom od teba:-), môžem jednoznačne a zodpovedne prehlásiť, že je všetko v najlepšom poriadku a isto ti žiadne reklamácie obalu (a už vôbec nie obsahu) nehrozia.;-) :-*

      Odstrániť
    2. No, on, Rácz, nevie-nevie :) Ale ďakujem :)

      Odstrániť
  8. Ježuškote mankote, to je prostě boží!!!! :D
    Já taky ráda balím dárečky s pěknýma mašličkama, stužkama, jmenovkama, samolepkama a odznáčkama, ale nevypadá to takhle fajnově!
    Kdybych dostala dárek od Tebe, asi bych při rozbalování brečela!!! :O :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabi, tak sa mi zdá, že my dve sme sa našli.:D Mašličky, stužky, menovky, samolepky... ách, kde by svet bez nich bol!;-) No ale rozplakať ťa darčekmi by som rozhodne nechcela!:D Tak prajem, nech si pod stromčekom nájdeš balíčky nielen s krásnym obalom, ale ešte krajším obsahom.♥ :-)

      Odstrániť